stiga-laying-white
Now - Shopping from the UK is easy! All duties and taxes are on us.
Now - Shopping from the UK is easy! All duties and taxes are on us.
stiga_cybershape_005-2-2

STIGA Sports går på offensiven

Pressmeddelande, Eskilstuna 24 april 2023
För omedelbar publicering

STIGA Sports går på offensiven

Anrika svenska sport- och fritidsvarumärket STIGA Sports, med huvudkontor i Eskilstuna, vilar inte på lagrarna. I juni är det premiär för det globalt respekterade företagets första showroom, strategiskt beläget på Söders paradboulevard Götgatan i Stockholm. Och på lite längre sikt finns det även planer på en börsintroduktion.

 ”STIGA Sports främsta grenar bordtennis, padel, bordsishockeyspel, snowracer och den traditionella sparkcykeln ligger helt rätt i tiden” konstaterar VD:n Andreas Zandrén. ”Vi har ett långt historiskt samarbete med de främsta utövarna inom bordtennisen och andra racketsporter. Samtidigt har pingisen under det senaste årtiondet gått ett segertåg bland s k innekretsar i världsmetropoler som Los Angeles och New York, vilket öppnat möjligheten att rikta in oss på en ännu bredare målgrupp internationellt. Att etablera ett showroom mitt i hjärtat av en av världens kanske allra trendkänsligaste stadsdelar är ett första steg i denna riktning. ”  

 För i dagarna nästan exakt fem år sedan gick investmentbolaget Swedia Capital AB in som hälftenägare i STIGA Sports.

 ”Vi såg en enorm potential i det välskötta familjeföretaget och att min far och affärspartner Staffan Persson dessutom ända sedan tidig ungdom är en entusiastisk bordtennisspelare med varm relation till STIGA:s bord och racketar bidrog även känslomässigt till vår investering” säger Swedia Capitals Fredrik Persson i ett uttalande och fortsätter: ”Nu för vi sedan en tid tillbaka en diskussion med familjen Bandstigen, som äger den andra hälften av bolaget, om att inom en inte alltför avlägsen framtid genom en börsintroduktion göra STIGA Sports tillgängligt för alla.” 

Familjen Bandstigen, här representerad av andra och tredje generationen i ägarfamiljen, Ankie och John, tillägger:

”Förslaget att genom en börsintroduktion öppna för ett bredare ägarskap har givetvis föregåtts av ingående samtal inom familjen. Efter noggranna överväganden har vi gemensamt kommit fram till att detta är en för alla parter gynnsam lösning. För oss i familjen är det en hjärtesak att vi genom detta ökar synligheten och intresset för vårt starka varumärke; både lokalt och internationellt.”

För ytterligare information och pressbilder kontakta:

Andreas Zandrén, vd STIGA Sports, 0705 61 45 86, andreas.zandren@stigasports.se

Join STIGA Sports Club

Discover all STIGA Sports stories – and be the first to hear about new products, promotions and events. Simply, get moving!

Follow us

Visiting adress:
Tång Lindströms väg 7 - 9
633 46 Eskilstuna Sweden
Org.nr: 556448-8178
UK VAT: GB377031890

stiga-primary-logo-white

© 2023 STIGA Sports AB

klarna-long-black